Spelen tegen kinderen van andere badmintonverenigingen!

Voor de jeugd is er mogelijkheden om competitie te spelen op alle niveaus: mini´s, starters, gevorderden. Het leuke van de jeugdcompetitie is dat je badmintonspel enorm verbetert. Je kunt alles wat je in de trainingen leert direct uitproberen! En het is spannend met je eigen team te proberen de tegenstander van andere badmintonverenigingen te verslaan! Hier train je toch elke week voor? Net zoals bij andere sporten doet natuurlijk ieder jeugdlid van BCN mee aan de competitie.

Opstap- en jeugdcompetitie
De Jeugdcompetitie begint in februari en duurt tot mei. Er zijn 2 soorten competities: de jeugdcompetitie en de opstapcompetititie. Dus voor elke speelsterkte / leeftijd wat wils.<br>
Een competitieteam bestaat uit 2 of 3 jongens en 2 of 3 meisjes. Per wedstrijd speel je 2 jongensenkels, 2 meisjesenkels, 2 mixen, 1 jongensdubbel en 1 meisjesdubbel.

De opstapcompetitie is voor jonge en startende spelers. Je mag er maximaal 2 jaar aan meedoen. Verder is het hetzelfde als de jeugdcompetitie, alleen het aantal jongens en meisjes per team kan anders zijn. Er worden dus 4 enkels en 4 dubbels gespeeld.

Voor de kinderen tot en met 8 jaar is er een verschil: het aantal jongens en meisjes per team maakt niet uit en er worden 2 enkels en 3 dubbels per wedstrijd gespeeld. Zowel in de jeugdcompetitie als de opstapcompetitie speelt elk team maximaal 12 wedstrijden in de buurt van Nieuwkoop, 6 keer thuis (zondagmorgen 10 uur in de steupel) en 6 keer uit. Meedoen betekent, dat je ouders/verzorgers een of twee keer voor vervoer moeten zorgen. Voor het spelen van de jeugdcompetitie bedragen de kosten € 35,00.